dijous, 30 d’octubre del 2008

Projectes de cooperació al desenvolupament



Dona i lideratge:
promoció i sensibilització per a la igualtat entre home – dona




L’acció es situa a la regió nord-oriental del Marañón, al Perú. Es realitza per promoure i potenciar l’enfortiment i lideratge de la dona en el marc de les organitzacions socials, bàsicament a la zona rural. L’actual situació de violència de gènere existent comporta una vulneració dels drets humans i de la persona que cal eradicar.
La capacitació en diverses àrees és del tot essencial en la consecució de l’objectiu adreçat a la dona. En aquest marc i a partir de la situació actual de marginació en què es troba la dona en la zona, es compta amb la participació en les accions de les autoritats locals, judicials i de la policia nacional del Perú amb l’objectiu de fer-los partícips de la importància de conèixer la legislació de protecció de la dona per tal d’executar les lleis.

Les dones són un element clau en les organitzacions socials i esdevenen promotores dels drets humans. El que es vol aconseguir és l’eradicació de la violència contra la dona i la sensibilització de la ciutadania tot promovent el rol de lideratge en les comunitats rurals.
Actuacions planificades:
Accions i estratègies per fer possible l’eradicació de la violència contra la dona i exercir la participació ciutadana activa amb equitat de gènere.
Constitució i funcionament de taules de concertació amb participació de les autoritats locals, líders socials, organitzacions populars i representants de la població. Problemàtica de la violència familiar i l’equitat de gènere.

Pressupost previst: 111.981€

Amb el suport de l'AGÈNCIA CATALANA DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT