dijous, 7 de juny del 2012

Agermanament Perú: Olor d’humanitat




La repetició de coses importants o extraordinàries, siguin positives o negatives, fa que les trobem normals i no les valorem suficientment. Així passa, en les coses positives, amb el sentit de voluntariat, de solidaritat, de cooperació, de donar un cop de mà a persones necessitades, d’estar obert als problemes i preocupacions dels altres, etc. Tot això, que és tan important i que expressa un fons extraordinari d’humanitat, ens cal valorar-ho i ampliar-ne el cercle, no pot ser simplement normal i rutinari.

També la repetició de coses negatives, com la violència, la mala relació entre persones, grups o països, la retallada de drets laborals, humans i socials, amb l’excusa de sortir d’una crisi que han provocat els que més tenen i més especulen, la creixent desigualtat entre els països del nord i del sud, etc., van entrant en la nostra consciència com a normals i fins i tot necessàries.

Les ideologies dominants, sobretot en l’economia, i potser sense adonar-nos-en, ens bombardegen amb missatges que, repetits una i mil vegades, ens arriben a fer insensibles. La pobresa, la desigualtat d’oportunitats, l’arbitrarietat jurídica, el desequilibri econòmic, aquí i en els països del sud, sempre han estat i segueixen essent greus injustícies, que fan tuf de deshumanització. És ben cert que una mentida, a força de repetir-la, la gent se l’arriba a creure com a veritat.

Des d’Agermanament Perú apostem per la humanització, per la igualtat, per la cooperació. Són moltes les accions i projectes realitzats, consolidats i en marxa. Tot això només és possible gràcies a la profunda humanitat de les persones que d’una manera o altra hi cooperen.

Volem fer olor d’humanitat, col·laborant amb Jaén, al nord del Perú, i volem fer olor d’humanitat col·laborant amb les persones més properes. Creiem que:
-Fan falta persones que portin a passejar els seus fills amb la mateixa constància que porten a passejar el seu gos.
-Fan falta persones que parlin amb els veïns com parlen diàriament amb les seves plantes.
-Fan falta persones que somriguin als altres com somriuen cada nit al televisor.
-Fan falta persones que dediquin tanta atenció als que conviuen amb elles com la dediquen al seu ordinador.
-Fan falta persones que protegeixin i tinguin cura de la seva família com protegeixen i tenen cura del seu cotxe o de la seva mascota.
-Fan falta persones que estiguin sempre disposades a col·laborar com estan sempre disposades a contestar el seu telèfon mòbil, facebook o twiter.
-En definitiva, fan falta persones que, senzillament, facin olor d’humanitat.