divendres, 27 de març del 2009

CRISI = INSOLIDARITAT?

Les crisis són un banc de proves per a moltes coses, inclosa la solidaritat. Tots sentim, amb més o menys intensitat, els efectes de la crisi econòmica i financera. I també l’Agermanament se’n ressent. Les institucions públiques, que són la principal font de finançament dels nostres projectes, estan reajustant els seus pressupostos destinats a cooperació i solidaritat amb el Tercer Món. I el resultat és previsible: alguna de les subvencions fixes que fins ara rebíem, quedarà retallada o, fins i tot, denegada.

Tots entenem que la situació de crisi obliga les institucions –i també els particulars– a retallar despeses. Però, quines despeses convé retallar? Hom pensaria que cal començar per aquelles que poden ser considerades com a supèrflues o sumptuàries. Seria, amb tot, un greu error col·locar la solidaritat en el calaix de les despeses opcionals o prescindibles.

En aquesta línia d’ajustaments pressupostaris, també nosaltres hem optat per eliminar despeses prescindibles. Una d’aquestes despeses és la publicació en paper del Peque-Peque que teniu a les mans. Hem pensat que si, a partir d’ara, l’editem només en versió digital, estalviarem una suma de diners considerable. Esperem que aquesta proposta us sembli bé. I atès que una de les subvencions que ens ha estat denegada servia per mantenir un dels menjadors escolars que tenim a Jaén, hem cregut oportú destinar el producte de l’estalvi de l’edició en paper d’aquest butlletí al sosteniment d’aquest menjador. És clar que aquest estalvi només cobrirà una part del seu cost, però el gest val molt la pena. La resta de recursos, esperem aconseguir-la per mitjà d’una campanya específica que iniciarem ara mateix.

Per això, amics i socis de l’Agermanament Perú, us demanem que ens feu saber la vostra adreça de correu electrònic per tal que, d’ara endavant, us puguem enviar la versió digital del Peque-Peque.

La crisi pot explicar moltes coses, però pensem que no pot justificar mai una retallada en el nostre compromís solidari.