divendres, 27 de març del 2009

LOCAL RESIDENCIAL A JAÉN


Un dels dèficits que la ciutat de JAÉN presenta, entre d’altres, és la manca d’infraestructures socials, educatives i d’atenció directa en salut. Aquest projecte vol aconseguir que, al bell mig de la ciutat, es disposi d’un local, ampli i ben equipat, per fer possible aprendre un ofici, trobades de grups, tallers i cursos, lloc de lectura, cuina, teixits, dispensari d’atenció sanitària i psicològica...

El local estaria situat a prop del centre de la ciutat en un terreny que ja tenim a la disposició. Seria una construcció senzilla però ferma, de tres plantes.

Però això no és tot! També volem destinar una part de l’edifici a residència per a noies indígenes, perquè puguin continuar els estudis universitaris i assolir una capacitació professional.

La situació de la gent de la selva és plena de dèficits i mancances. No hi ha cap possibilitat d’estudiar després de la secundària. I les noies, molt menys. Aquest edifici donaria oportunitats a un sector de la població que, a més de no tenir veu, no té cap mena de dret.

El responsable de l’edifici seria la Parròquia de Jaén, de la qual, com molt bé sabeu, l’Humberto Tapia n’és el rector. De fet, és ell qui ha plantejat aquest possible projecte. La gestió futura està així assegurada. L’equip tècnic d’enginyers i arquitectes municipals faran els estudis i plànols corresponents.

Nosaltres acceptem el repte de lluitar per fer-ho possible. Així, ara ens queda el treball d’aconseguir els diners i el finançament!

Ben segur que no serà gens fàcil, però atès que l’objectiu és just i necessari... se’ns obriran portes, n’estem segurs!