divendres, 27 de març del 2009

Un àpat cada dia!


En Segundo i la Julia són dos germans que viuen al districte de Panchía, al Vicariato de Jaén. En el seu poble no hi ha escola i per això han de desplaçar se a la que tenen més a prop, que és al municipi de Panchía. Cada dia s’aixequen a les 4 de la matinada i caminen quatre hores fins arribar a la seva escola, ja que no hi ha transport. No ho fan sols sinó amb els altres nens i nenes del seu poble i pel camí es van ajuntant amb d’altres que tampoc no tenen l’escola al costat. L’horari de les classes és de les 8 del matí fins a dos quarts de 2 de la tarda. Llavors tots plegats retornen a les seves llars. Donat que hi van a peu, hi arriben al voltant de les sis de la tarda, quan ja és ben fosc. És en aquest moment que s’asseuen a taula i fan l’únic àpat del dia! Aquests fets ens varen fer plantejar que calia recolzar l’educació dels infants i fer possible una mínima alimentació al migdia. A les escoles de la zona de Jaén no hi ha menjadors escolars. És així com vàrem iniciar el projecte de xarxes de menjadors infantils. Tot i que és un projecte de subsistència i constant en el temps, estem compromesos a aconseguir que gaudeixin d’un àpat al migdia el major nombre d’infants.

Actualment tenim sis menjadors infantils: Panchía, Sagrado, Escuela campesina, Chancay, Fraternidad i l’últim que hem obert en un suburbi molt desestructurat de la ciutat de Jaén: Magnall. En tots ells hi tenim una persona responsable i un equip de voluntaris que fan possible cuinar, el combustible, els aliments...

Des de Salt podem fer molt per aquests infants. Penseu només que amb un sol euro omplim ben bé quatre plats per a quatre infants! L’any 2008 vàrem atendre al voltant de 600 nens i nenes, cada dia d’escola i durant tots els mesos! Hi vàrem dedicar un pressupost de 22.000 euros. Ara sembla que la situació a casa nostra cada vegada és més difícil... però no per això volem deixar abandonats aquests menjadors... Us demanem la vostra solidaritat. Pensem que amb un gra de sorra, més un altre, més un altre...omplirem les olles!

Comencem aquesta campanya molt il·lusionats amb la fita del somriure dels infants de Jaén.