diumenge, 13 de desembre del 2009

Projecte de Cooperació al Desenvolupament:


Equitat de gènere a les zones camperoles: enfortint dones líders!
Pressupost total: 121.000 euros

Amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya,
Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament: 80.058 euros.


Aquest projecte enforteix el lideratge de les dones i el seu protagonisme social i es visualitza el seu suport al desenvolupament integral dels seus pobles i el compromís amb els drets de les dones i l’equitat de gènere. És urgent promoure l’equitat de gènere i aconseguir l’enfortiment de les dones com a formes més efectives no només per fer possible una major representativitat de la dona a través de la participació ciutadana sinó, també, per combatre les desigualtats i per estimular el desenvolupament sostenible.
La plena participació de les dones i la igualtat i equitat entre dones i homes és una prioritat i un element fonamental del desenvolupament econòmic i social. Per això la desigualtat de gènere s’ha convertit en una preocupació central en el desenvolupament humà sostenible i per a la bona governabilitat. S’aconsegueix democràcia i avançar en la lluita contra la pobresa.
L’eix bàsic de l’acció proposada és fomentar i defensar l’equitat de gènere en totes les accions. Les entitats es troben impregnades d’aquest principi. Per aquest motiu en les polítiques de recursos humans es vetlla fonamentalment per la participació equilibrada entre dones i homes. En la zona d’actuació es pateixen greus discriminacions envers la dona, definides en altres apartats del formulari. Per tal de fomentar l’equilibri i verificar formes adients d’equitat de gènere en la designació del personal per actuar de manera eficaç es parteix en totes les designacions a partir del principi de vetllar per la real participació de la dona.